2009 – 2010: Barcelona – Panamà (Ruta planificada)

Un cop marcat l’objectiu de la data de sortida, el primer que vam fer és un arxiu Excel. On, degudament ordenades en una trentena de fulles, vam posar per escrit totes les activitats que s’havien de dur a terme per fer un llarg viatge sense presses (potser la volta al món). Esperem que no ens descuidem res d’important!

Un tema primordial era predefinir una ruta. Per això, vàrem llegir molts llibres i navegàrem per Internet; aprenguérem molt dels escrits d’altres navegants i alguns amics ens han explicat les seves vivències en directe: parlant de llocs, de gent, d’equipament, i a més a més ens ho hem passat  molt bé…

El Nanani i el Badoc han sigut els llocs de reunió. El Manel també s’ha apuntat i ha col·laborat activament. (Veure més)

Amb tota la informació recollida per fi hem predeterminat la ruta fins a Panamà, el que vindrà després ja ho veurem.

Alguns mesos després….

A Porto Santo Vam conèixer l’Astrid i en Dieter, ens van explicar les seves aventures per Senegal i Guinea Bissau. Ara tenen el seu vaixell al Brasil a on hi van els hiverns i estan encantats. Entre les seves influències i d’altres vaixells que hem anat trobant, finalment vam decidir passar per Senegal, abans de Cabo Verde. De Cabo Verde sortiríem un poc més tard, però aniríem cap a Fernando de Noronha i cap al sud, allargant l’entrada en el Carib fins al novembre, per evitar l’època de ciclons.

En aquesta replanificació no vam preveure que el visat al Brasil és un màxim de 6 mesos en un any. Donant-li moltes voltes no hem trobat cap solució legal i haurem de deixar el Brasil a mitjans d’agost. Ho farem camí de l’Uruguai. I després Argentina i després…

Vila Real -Porto Santo-Madeira- Las Palmas

Senegal

Cabo Verde

Travessa atlàntica – Fernando de Noronha – Jacaré